Így erősítsd egyszerűen és megfelelően kutyád immunrendszerét

A téli hónapok bizony kutyáink és cicáink immunrendszerét is lemerítik, a vitaminraktárak kiürülnek, de ezek mellett számos olyan tényezőre is kell figyelni, amire még a leggondosabb gazdi sem biztos, hogy gondol. Miért kell, és hogyan tudod helyesen erősíteni kutyád és cicád immunrendszerét? Segítünk!

Télen több energia szükséges

A téli hónapokban a megfelelő testhőmérséklet fenntartása sokkal több energiát igényel a kutyák számára, mint egy kellemes, tavaszi vagy nyári időjárás esetén. Ilyenkor tehát figyelni kell arra, hogy az eledelük magasabb energia-és tápanyag tartalmú legyen.  Azoknak a kutyáknak, akik ilyenkor is a kertben töltik idejük nagy részét, bátran válassz egy jóval magasabb energiatartalmú tápot, mint amit az év többi hónapjában eszik. A kinti kutyáknak a téli bundájuk növesztéséhez is fontos a plusz fehérje forrás.

A városi kanapékutyáknak is szükségük lesz egy kis plusz energiára. Azok, akik csak napi 2-3 órát töltenek a szabadban, de ez az időszak intenzív mozgással jár. Futkározás, játék, kergetőzés!  Fontos azonban arra figyelni, hogy ne vigyük túlzásba a plusz tápanyag bevitelt, mert az könnyedén elhízáshoz vezethet. Válassz olyan jó minőségű, kiegyensúlyozott és teljes értékű tápot, amely optimálisan látja el magas minőségű fehérjével kutyádat.

TIPP >>  A Happy&Fit kiváló minőségű, magas energiatartalmú tápjait most 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg 2022. január 30-ig. Klikk IDE vagy a képre. 

Vitaminpótlás. Mit, mennyit és hogyan?

A hideg téli hónapokban a kutyák immunrendszerének támogatása mindenképpen szükséges, de mint mindent, ezzel sem szabad átesni a ló túloldalára. A túlzott vitaminbevitellel nagyobb kárt is okozhatunk mint hasznot, így érdemes konzultálni az állatorvossal és kiválasztani egy-két terméket, melyeket kúraszerűen adhatunk a kutyának.

Érdemes olyan immunerősítőt választanod, melynek hatása tudományosan bizonyított és alapvetően természetes alapokon nyugszik. A mi egyik kedvencünk a BiogenicPet Immunity, melynek hatóanyagát például egyedülálló módon a laskagombából izolálták és nemcsak az immunrendszert támogatására lehet alkalmazni kúraszerűen, de túlzott fizikai igénybevétel esetén vagy ha sok stressz éri a kutyát.

A Béres cseppeket senkinek nem kell bemutatni, nem véletlenül, hiszen hatásosságát az elmúlt évtizedek bizonyították, több generáción keresztül. Azt viszont nem mindenki tudja, hogy létezik kutyák és cicák számára is Béres cseppek, Minera néven. Elképesztően jól roborálja a kisállatokat, csupa hasznos és fontos nyomelemet, ásványi anyagot tartalmaz, speciálisa kutyák és cicák számára fejlesztették ki. Ezt a cseppet mindenképpen érdemes kipróbálni és használni, hiszen nemcsak az immunrendszert támogatjuk vele, hanem a vitalitást, a szervezet működését és a jó ellenálló képességet.

TIPP >> Készítettünk egy kedvezményes csomagot a két kedvenc immunerősítő készítményünkből, melyeket EZEN AZ OLDALON, lefelé görgetve érhetsz el. Vásárold meg a BiogenicPet Immunity és Béres Minera cseppeket most 15% kedvezménnyel! Siess, az ajánlat csak január 20-ig szól.

(Cover: Pixabay)