Így szabadultunk meg a fogkőtől altatás nélkül, otthon

A fogkő eltávolítása egészen addig nem okoz különösebb problémát, amíg a kutya egészséges, fiatal és biztonsággal bódítható. A fogkő eltávolítását ugyanis az állatorvosok szinte minden esetben altatásban végzik. Mechanikus és ultrahangos módszer is létezik az eltávolítására, de mindkét esetben altatják az állatot.

Miért kell eltávolítani a fogkövet?

Röviden azért, mert rengeteg problémát okozhat: ínysorvadás, ínygyulladás, fogak elvesztése, ennek következtében nem megfelelő rágás, fájdalom, rosszkedv, kellemetlen szájszag, beteg kutya, szomorú kutya, idegeskedő gazdi, drága állatorvos.  A fogkő kezelését a megelőzéssel kell kezdeni. A legfontosabb, hogy a kutya minden nap rágjon! Rágja a száraztápot, szárított rágcsát, csontot vagy bármit, ami biztonságos! A darabokra hulló silány gumijáték NEM tartozik ebbe a kategóriába. A rágáson kívül pedig érdemes olyan fogápoló készítményeket alkalmazni, melyek segítenek megelőzni a lerakódásokat. Kicsit lejjebb mutatjuk, hogy mik ezek.

„Lassan 12 éves, ne altassuk már el egy fogkő leszedés miatt”

Ezt mondta az állatorvos, amikor kutyám kialakult fogkövéről kérdeztem. Habár Harold rendszeresen kap természetes, szárított rágcsákat (általában szárított fület, gégét) a fogkő 3-4 év alatt mégis kialakult nála. Ezután kezdtem el körülnézni, hogy mit lehet tenni, milyen eszközök és milyen készítmények vannak, melyek segítenek a meglévő fogkövet és lerakódásokat eltávolítani, már amennyire ez lehetséges. Először is érdemes egy kicsit kézzel, körömmel megpróbálni lepattintani a fogkövet, nekem több nagyobb darab is lejött így. Ezután pedig egy természetes összetevőkből készült fogápoló port kevertem minden nap a vacsorájába.  Az eredmény pedig 3 hét alatt igazi meglepetést okozott:

Nem csodaszer, csak barna alga

A készítmény hatóanyaga nem más, mint a tengeri barna alga, mely tulajdonképpen egy ásványi anyag bomba. Jód, magnézium, kálcium, magnézium, foszfor, B-és C-Vitamin forrása. Ezen kívül pedig nagyon erős antioxidáns hatása van, melynek köszönhetően nemcsak a fogakat tisztítja, de támogatja az immunrendszert és a pajzsmirigy működését is.

A barna alga alapú fogporok tehát nem csodaszerek, de csodálatosan hatnak a fogsorra. Fontos tudni azonban, hogy a súlyos, nagyon durva fogkövet nem fogják eltávolítani. Ahogy a képen is látható , Harold fogsora sem lett 100%-osan fogkő mentes, de lényegesen jobb lett az állapota és egy ilyen idős kutyánál ez kielégítő állapot.

Ne várj a megelőzéssel, a fogkő sem vár a kialakulással

Két olyan készítmény közül választhatsz nálunk, melyek összetétele nagyon hasonló, mindkettő fogápoló por, mindkettőnek a barna alga a hatóanyaga és mindkettő 100%-osan természetes összetevőkből áll. Mindkettő kiváló minőségű termék megbízható gyártótól. Kicsit lejjebb görgetve megtalálod őket a bejegyzés alján, linkkel, részletes leírással. Ne késlekedj, a fogkő nem vár a kialakulással, te se várj a megelőzéssel.

Tartalomhoz tartozó címkék: fogápolás fogkő