Így tisztítsd hatékonyan a kutyás cuccokat és az otthonodat

“Egy kutyás lakásban takarítani olyan, mint fogmosás közben csokis kekszet enni.” Ezt a mondatot olvasva bizonyára minden kutyás és cicás lakást takarító gazdi bőszen bólogat. Igen, egy kutyás lakást tisztán tartani bizony komoly kihívás lehet, ráadásul nem mindegy, hogy milyen vegyszereket használsz.

Kutyásként bizony tudjuk, hogy hiába tartjuk kutyánkat tisztán és töröljük le lábát minden séta után, a lakásba így is sok por és kosz kerül be rajtuk keresztül. Fajtához és évszakhoz mérten a szőrhullás is megkeserítheti a mindennapokat, valóban egy soha véget nem érő kihívás és feladat elé állítja a gazdikat. A kutyás lakás tisztán tartását és takarítását azonban meg lehet tervezni előre úgy, hogy folyamatosan tiszta legyen a környezetünk és a lakásban található kutyás cuccok. Nézzük csak mi az, amire fokozottan figyelned kell.

Ne használj vegyszereket

Jó ha tudod, hogy egyáltalán nem mindegy, mivel takarítod a kutya cuccait és azokat a felületeket, amivel érintkezhet. Kutyák és cicák számára éppoly veszélyes az erős vegyszerekkel való találkozás, mint egy kisgyereknek. Számos betegséget képesek okozni a szervezetükben, elősegítik az allergiák kialakulását és akár egyes daganatos betegségek kialakulására is hatással lehetnek. Ma már szerencsére egyre több olyan tisztítószer közül választhatsz, melyek teljesen természetes összetevőkből állnak, nem tartalmaznak veszélyes vegyszereket. Egy ilyen tisztítószer nemcsak állat-és környezetbarát, de biológiailag lebomlik és jó esetben után tölthető flakonokban kaphatók.

VIZSLABOLT TIPP:  A Cleanne tisztítószerek kifejezetten a kutyás, cicás cuccok tisztítására és a lakás vegyszermentes, állat-és környezetbarát tisztítására készültek. A cikk alján megtalálod a teljes kínálatot.

Fekhely-és kárpittisztítás

A kutyák fekhelyét és saját kanapénkat – pláne, ha  kanapékutyánk van – havonta legalább egyszer ki kell tisztítani a rendszeres porszívózáson túl. A kárpit és fekhely tisztítása azonban elég nagy macera tud lenni, ha nem a megfelelő tisztítószert használod. Itt is érvényes, hogy ne használj vegyszereket, hiszen az még száradás után is érintkezhet a kutya bőrével, szőrével és akár le is nyalhatja a felületről. Használj állatbarát kárpittisztítót, mellyel csak simán befújod a felületet, megvárod míg megszárad és már kész is vagy. Nem csak a kosz tűnik el, de a kellemetlen szagok is.

VIZSLABOLT TIPP:  A Cleanne fekhely-és kárpittisztító spray  

Kutyajátékok tisztítása 

Ha szerencséd van, akkor kutyád nem szedi szét két nap alatt a játékait és kukába hajítás helyett a tisztításról kell gondoskodnod. Fokozottan kell figyelned ezek tisztán tartására, hiszen nem kerülhet rajtuk keresztül vegyszer a kutya szervezetébe. A kültéri-és beltér játékok szennyezettsége bár eltér egymástól, mindegyik tisztán tartásáról gondoskodni kell. Szerencsére ma már olyan játéktisztító szer is létezik kifejezetten a kutyás játékok tisztítására, amit csak ráfújsz a játékra, 5 percig hagyod állni, majd szárazra törlöd. Mindez pedig vegyszermentesen, állat-és környezetbarát összetevőkkel. Nézd meg itt : Cleanne játéktisztító spray

Felmosás, mosogatás 

A kutya etető és itató táljainak tisztán tartása is napi feladat és ezeknél az eszközöknél is elsődleges szempont, hogy kerüld az erős vegyszereket a tisztításuk közben. Nem igaz, hogy csak egy erős fertőtlenítővel tudod eltüntetni a lehetséges baktériumokat és erős szennyeződéseket. Vannak olyan természetes összetevők, melyek például kifejezetten vírusölő és gombaölő hatással rendelkeznek. Ilyen a teafaolaj is, mely fertőtlenít, tisztít és még a padlót is ápolja. A Cleanne felmosószere is teafaolajjal készült, használható kő, fa és laminált padlókhoz is. Teljesen biztonságos, környezetbarát, vegyszermentes és kiválóan tisztít.

Számos más területen is szükséged lehet állatbarát tisztítószerre, például a kennelek tisztításánál, alom tisztításnál, kutyás plédek és törülközők mosásánál vagy éppen akváriumok, üvegek tisztításánál. Ne feledd, az elsődleges szempont mindig a vegyszer mentesség legyen, válassz mindig állat-és környezetbarát tisztítószert. Lejjebb görgetve a a Cleanne termékcsalád összes termékét megtalálod, melyek a felsorolt problémára megoldást nyújtanak.