Kipróbáltuk! Ez a porszívó tényleg elbánt a kutyaszőrrel. Sőt, nem csak azzal!

Takarítani egy kutyás lakásban olyan, mint fogmosás közben csokis kekszet enni. Ismerős érzés? Egy szőrös családtag mellett tisztán tartani a lakást, bizony nem kis feladat és munka.

Nem csak a szőr a probléma

A szőrös kis szeretetgombócaink néha olyan elánnal szeretik hullajtani bundájukat, hogy a gazdiban felmerül a kérdés: hogyhogy nem kopasz még ez a kutya. Az első és legégetőbb probléma tehát a kutyaszőr a lakásban. A kutyaszőr mindenhol. Bútoron, ruhán, ágyon, kanapén, még ott is, ahova tilos a négylábúnak belépni. De a legaggasztóbb mindig a szőnyeg. Egy fekete öves kutyás nagyon körültekintően választ szőnyeget, megkockáztatom, hogy a praktikussága felülírja a színvilágát, fontosabb, hogy viszonylag könnyen kijöjjön belőle a kutyaszőr. Ha egyáltalán van még szőnyeg a lakásban és nem adtuk fel az állandó takarítási küzdelmet.

Azonban a szőrön túl más probléma is van. Ha tetszik, ha nem, kutyákkal sokkal több koszt viszünk be a lakásba, mint ha csak magunk mászkálnánk ki-be. Hiába van lábmosás, törülközés, akkor is maradni fog némi por, amit ha más nem, a bundáján hurcol be a lakásba. A legtöbben ismerjük a problémát és néha azt is látjuk: egy sima porszívóval csak „fogat mosunk kekszevés közben”. De van megoldás és már jön is a felmentő sereg. Merthogy ma már több olyan porszívó is kapható a piacon, amely kifejezetten kutyás háztartásokba készül.

Mitől más egy kutyabarát porszívó?

Valóban érdemes elhinni, hogy egy kutyás háztartásba szánt porszívó bármivel is többet tud, mint egy átlagos porszívó nagy szívóerővel? Mitől más egy kutyabarát porszívó? Valóban könnyebben elbánik a kutyaszőrrel, vagy ez csak egy jó kis marketingfogás? Mivel egy kutyás már csak a tényeknek hisz, ha kutyaszőr eltávolításról van szó, így leteszteltünk egy kifejezetten kutyás háztartásba szánt porszívót.

Teszt a lelke mindennek       

Választásunk a Thomas Aqua+ Pet&Family készülékére esett, mert ezzel a géppel nem csak a mindennapos porszívózást lehet elvégezni, de egy igazi nagyágyúnak ígérkezett az alaposabb, vizes szőnyegtisztítás terén is. Tulajdonképpen nem egy sima porszívóról beszélünk, hanem egy takarító gépről. Első ránézésre egy kicsit nagynak és robosztusnak tűnik a most divatos, egykezes, kábel nélkül társaihoz képest, aztán használat közben az is kiderült, hogy miért. De menjünk csak szépen sorba. Íme a tesztalany:

 

 

 

Mi az az Aqua+ technológia és miért kell ez nekünk, kutyásoknak

Röviden azért, mert kivételesen alapos tisztaságot érhetsz el vele, nem csak a padlón, hanem a levegőben is. A bevezetőben már említésre került, hogy a kutyákkal nem csak a szőr kerül be a lakásba, de sokkal több por és kosz is. Az Aqua+ technológia itt kap fontos szerepet. A készülék lelke Az AquaBOX szűrő, egy speciális víztartály, amely lehetővé teszi a por, allergének, pollen, szennyeződések, állati szőr és szagrészecskék vízben való megkötését. A porszemcsék a felszívás során feloldódnak a vízben, és összegyűlnek a szűrőben – ez megakadályozza a levegőbe való visszajutást. Az összegyűjtött szennyeződéseket nagyon egyszerűen és simán el tudod távolítani a tartályból úgy, hogy a por nem szálldogál semerre, hiszen „belfulladt” a vízbe. Ez a technológia egyébként allergiásoknak is hasznos, mert a porszívó a levegőt is felfrissíti és megtisztítja.

Így néz ki az AquaBox szűrő tartály: 

Viszlát kutyaszőr, hello turbókefe

Az egyik legjobb része a porszívónak a turbó kefe, ami egy speciális, állatszőr eltávolító fej. Abban különbözik a hagyományos porszívó fejektől, hogy két különleges „sörte” csíkkal van ellátva, mely tökéletesen felszedi a szőrt a szőnyegről. Ami még csodálatos ebben a kefében, hogy a hagyományos fejekkel ellentétben nem maradnak nagy szőrcsomók a szívófejen, amit aztán kézzel kell kitépkedni. A víztartályba egyébként illóolajat is lehet tenni, így egyidejűleg illatosítani is tudjuk a levegőt, nem csak frissíteni.

És a non-plusz ultra – szőnyegtisztítás, kárpittisztítás

A kutyás háztartásokban a mindennapi takarításon túl sokkal többször kell szőnyeget és kárpitot tisztítani. Még akkor is, ha a kutya alapvetően nem a kanapén lakik, hiszen szőre és az abból kihulló por könnyen beveszi magát a kárpitokba. A nedves takarító funkcióval alaposan és hatékonyan tudod kitisztítani ezeket a felületeket. A speciális fej nagy nyomással juttatja ki a vizet, ami feloldja a szennyeződést és az így keletkezett szennyezett folyadékot ugyanazzal a lendülettel vissza is szívja a tartájba. Ez azt is jelenti, hogy a szőnyeg és a kárpit nagyjából 90%-ban meg is szárad a takarítás végére. Ezzel a fejjel egyébként kemény padlót is tudsz takarítani, mégpedig úgy, hogy porszívózol és felmosol egyben.

A Thomas Aqua+ Pet & Family készüléke összességében egy igazán remek készülék és valóban hatékonyan tisztít. Első ránézésre talán valóban nagynak, robosztusnak és bonyolultnak tűnik. Aztán rájön az ember, hogy miért szuper a nagy víztartály, hogy miért fontos a nagy koszgyűjtő tartály és hogy mennyire nélkülözhetetlen az összes szívófej. És innen nézve a Thomas Aqua+ Pet&Family inkább egy komplett nagy tartályos takarítógép egy kis porszívó bőrébe (és árába) bújva.

Most pedig térjünk rá a piszkos anyagiakra. Egészen elképesztő, de ennek a komplett takarítógépnek az ára csak 89 990 Ft. SŐT! Most 2021.04.08 – 2021.04.12 között mindössze 73 100 Ft-ért tudjátok megrendelni IDE KATTINTVA.  

És ha még maradt egy szemernyi kételyed is, nézd meg ezt a videót: