Egy felelős gazdi, amikor magához vesz egy kutyát, átgondolja és mérlegeli, hogy mivel fog járni egy kiskedvenc tartása. Képes lesz –e számára megfelelő környezetet, aktivitást és ellátást biztosítani.

A táplálást, a felszereléseket és az általános állatorvosi költségeket viszonylag könnyen meg lehet becsülni és el lehet dönteni, hogy a családi kassza bírni fogja hosszú távon ezeket a költségeket, vagy esetleg nem. Azt is fontos megemlíteni, hogy a kiadásokat okosan lehet optimalizálni és – mint minden más esetben – az egekbe is szökhetnek, ha nem tudunk megálljt parancsolni a huszadik nyakörv vásárlásakor.

Amire senki nem számít

A jelenleg is tomboló világjárvány nagyon tisztán döbbentette rá arra emberek millióit, hogy milyen gyorsan változhat meg valakinek nemcsak az anyagi helyzete, az egzisztenciája, de az egész élete is. Egyébként pedig járványtól függetlenül sem tudhatja senki, mikor kerül nehéz helyzetbe, mikor borulnak a tervek, vagy egy váratlan esemény miatt mikor kell felhasználni a rejtett tartalékokat.

Kedvenced biztonságára is gondolj

Egy felelős gazdi nemcsak családja, otthona, de kedvence biztonságára is gondol. Egy nem várt baleset, betegség, egy hirtelen műtéti beavatkozás az állatorvosnál azonnal több százezer forintos költséget jelent, melyet természetesen kifizet a gazdi – amíg bírja.  De bizony eljöhet az a pont, amikor ez már komoly nehézséget jelent, bármennyire is előrelátó az ember. Pedig van rá mód, hogy soha ne kerülj ilyen helyzetbe. A kisállat biztosítás az Egyesült Államokban és Nyugat-Európában már teljesen természetes dolog, nagyon sok gazdi él vele, hiszen ott még magasabbak az állatorvosi költségek. Szerencsére ma már hazánkban is egyre jobb konstrukciók érhetők el és évi akár 20 000 Ft ráfordítással (az havi kb. 1700 Ft! ) biztosíthatod kutyád egészségügyi ellátását. Erre mondják azt, hogy megéri.

Biztos, hogy csak ennyi?

A kisállat biztosítás nagyon egyértelmű és szabályozott keretek között zajlik, jól meghatározva a lehetőségeket és a belépési feltételeket. Már 4 hónapos kortól köthető egészen 6 évis korig, azonban ha a kutya betöltötte a 7. életévét, már nem köthetsz rá biztosítást. Ha viszont 6 éves koráig megkötöd, az ÉLETE VÉGÉIG fog tartani, a biztosító nem mondhatja fel a szerződést egyoldalúan. A fent említett éves 20 000 Ft-os díj az alap, a pontos díjszabás több tényezőn múlik, egy szakértő akár telefonon is tud pontos kalkulációt adni (a cikk végén kontaktot is találsz). Fontos tudni, hogy csak betegségre és balesetre térítenek. Az olyan ellátásra, mint pl. kötelező oltás, ivartalanítás vagy fogkő leszedés, valamint már meglévő betegség, nem fog fizetni a biztosító. A térítés egyébként ugyanúgy történik, mint más biztosítások esetében, benyújtjuk a számlát és 2 héten belül a biztosító kifizeti a szerződésben vállalt összeget, mely egy eseménynél 75 000 Ft, egy évben pedig maximum 300 000 Ft.